2011. augusztus 20., szombat

Gyógyító betűk

Olvass az életedért!

Az olvasás önmagában még nem mindig életmentő, csak akkor, ha kiváncsiság, szükség, érdeklődés vezérli, és előbb-utóbb befogadással, átgondolással, esetleg megbeszéléssel társul, de legfőképpen, ha cselekvésben végződik.

A könyvesboltokban nagyon sok tanácsadó, önsegítő könyv létezik, és a betegnek a sok "jó akaró" több vaskos kötetet is a kezébe nyomhat, mondván: "ha ezt elolvasod, biztos, hogy meggyógyulsz!"
Miért nem válik ez be mindig? Mert:
- egyrészt az önsegítő, tanácsadó könyvek arra alapoznak, hogy a delikvens akkor ott és rögtön cselekdni óhajt, amig ez az indíttatás betegben nincs mindig meg elsőre.
- másrészt az önsegítő könyvek nem mindig jók a "lelkizésben", pedig a gyógyuláshoz az kell, hogy az érintett lelkét érintse meg az "egészség szele". Az ész, vagy inkább a tudatallatti nem mindig akar meggyógyulni....

Ezért jobb ha a beteg maga választ. Gyógyító lehet egy - nem pont ilyen célre íródott - regény is....ha az illető megtalája benne a saját sorsát, vagy egy motivumot, ami megérteti vele a sorsát, és cselekvésre készteti.

Milyen könyv segít?

Ami megérint.
Ami megráz.
Ami kiváncsivá tesz.
 
A gyógyulás lényege az, hogy ki kell mozduljunk a megszokott gondolkodásunkból. 

Ha ezt  bármilyen könyv képes elérni, akkor nyert ügyünk van vele. Ezért szeretek idesorolni néhány filozófiához kapcsolt, bár a közhangulatot mindig "megzavaró" művet, mert ami a köznyugalom poshadt vizét felkavarja - pláne, ha minket is - ott mindig találunk valami frisset, valami helyrerázó, valami feltöltő dolgot. Lehet, hogy ez a feltöltés áramütés-szerű lesz, de hatni fog!
 Ilyen például ez is:
Könnyek és kacajok a Paradicsomból
  
 Vannak benne leírva gyakorlatok is, érdemes megcsinálni őket.

De ha mégis...

Aki a cselekvős gyógyulás mellett döntött, és iránymutatást kér:

Balogh Béla: Többszintű gyógyulás-Rák a megoldható feladat

John E:Talalkozas a Belső Gyógyitóddal

A "nyitott akademia" webshopja is sok értékes könyvet tartogat.

Testi gyógyulás

Ez  a blog elsősorban a gyógyulás lelki részét tárgyalja ki, legfőképpen azt az utat, amikor a beteg megtalálja a vágyát a gyógyulásra.
Mégis, a gyógyuláshoz elengedhetetlen a test karbantartása. Én azért nem ezt helyezem a középpontba, mert ha az egyén tudatalatt nem akar meggyógyulni, ha a lelkében sok gát és teher van, akkor az egészséges ételek mind nehéz és kellemetlen kötelességet, keserű gyógyszert fognak jelenti számára, míg azok az emberek, akik életük megváltoztatásával indulnak a gyógyulás felé, szinte önmaguktól lépnek rá az egészséges étkezés útjára, légyen az bármelyik...

A Gerson terápia A rák és nagyon sok krónikus betegség egyik jól bevált gyógyító módszere.

Az ámítógép

És mivel van egy agyunk, ami a felnőttkorra beszerzi a benyomásait, amivel később állandóan minket traktál, nem árt néha átprogramozni....

www.agykontroll. hu

"Ahol a megszokás végződik, ott kezdődik az élet."